Over de televisieserie

Bureau Sport: WK Daklozen 2019 is een vierdelige documentaireserie. Presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra volgen in de serie een groep van zestien Nederlandse straatvoetballers op weg naar de Homeless World Cup in Cardiff. De spelers hebben allemaal een verhaal. Stuk voor stuk zijn ze ergens in het leven de controle verloren, maar ze zijn vastberaden om meer grip op hun leven te krijgen. De Homeless World Cup is een sportief en emotioneel avontuur dat de deelnemers helpt om de wereld en hun kansen weer wat zonniger te bekijken.

Op het mondiale straatvoetbalevenement komen rond de vijfhonderd (dakloze) voetballers uit vijftig landen samen om hun krachten te meten. En natuurlijk vooral om aan de wereld en zichzelf te bewijzen dat elk mens ertoe doet en een toekomst heeft.

De spelers en speelsters werken en wonen veelal bij het Leger des Heils en zijn gedurende de week in Cardiff onder begeleiding van Stichting Life Goals Nederland die sportprogramma’s opzet voor mensen uit de maatschappelijke opvang.

Bureau Sport

Bureau Sport is een televisieprogramma van BNNVARA. Het is een sportmagazine waarbij sport de kapstok is. Frank Evenblij en Erik Dijkstra storten zich in deze journalistieke zoektocht vol satire op vraagstukken. Mysteries en mythen in de Nederlandse sportgeschiedenis worden ontrafeld, clichés afgestraft en nieuwe theorieën opgeworpen.

De Homeless World Cup

De Homeless World Cup is een jaarlijks straatvoetbalevenement dat georganiseerd wordt door de Homeless World Cup Foundation. Elk jaar nemen rond de 50 landen deel aan dit jaarlijkse voetbalfestijn. Alles met als doel om dak- en thuisloosheid in de wereld terug te dringen.

Stichting Life Goals

Tijdens de Homeless World Cup in Cardiff staat de selectie onder begeleiding van Stichting Life Goals Nederland. Stichting Life Goals Nederland brengt kwetsbare mensen in onze samenleving via sport weer in beweging. Door het opzetten van lokale sport- en beweegprogramma’s wordt ervoor gezorgd dat kwetsbare mensen in hun eigen omgeving kunnen sporten. Elk jaar nemen zij deel met een heren- en een dames selectie aan de Homeles World Cup.

Leger des Heils

De deelnemers aan de Homeless World Cup zijn veelal mensen uit de maatschappelijke opvang van het Leger des Heils. Het Leger gelooft dat sport en vrijetijdsbesteding een belangrijk middel is om deelnemers te ondersteunen in hun proces naar herstel van het gewone leven. Eén van de partners waar het Leger des Heils mee samenwerkt op het gebied van sport is Stichting Life Goals Nederland.

Het Leger des Heils helpt en zorgt voor mensen aan de onderkant van de samenleving. Want wij geloven dat iedereen er toe doet. Het Leger des Heils is een internationale christelijke beweging, en is werkzaam in 132 landen wereldwijd.