Bondscoach Van Rijswijk presenteert Nederlandse selecties Homeless World Cup 2019

Datum: 13-07-2019

Life Goals Festival Amsterdam 2019 stond dit jaar in het teken van een bijzondere bekendmaking, namelijk de selectiepresentatie voor de Homeless World Cup 2019 in Cardiff. Het publiek maakte vandaag kennis met het Nederlandse damesteam en herenteam.

De voorbereidingen op het avontuur zijn inmiddels in volle gang. Tijdens Life Goals Festival Amsterdam presenteerde bondscoach René van Rijswijk, voormalig profvoetballer bij R.K.C. en Cambuur Leeuwarden, de voltallige selectie.

Voorbereidingen in volle gang
Na diverse trainingsdagen en een trainingskamp zal de selectie op zaterdag 20 juli 2019 hun laatste training afronden. 24 juli begint het echte avontuur en vertrekken ze richting Cardiff voor de Homeless World Cup 2019.

Voetbalster Lammieke kan niet meer wachten. "Ik heb eigenlijk vliegangst, dus ik vind het heel spannend om helemaal naar Cardiff te gaan. Maar dit is de kans van mijn leven. Ik heb er echt ongelofelijk veel zin in."

We komen terug als kampioenen.

Selectiepresentatie
Bondscoach René van Rijswijk meldt tijdens de presentatie van het team op het podium, dat de spelers wat hem betreft sowieso zullen winnen. "We gaan dan misschien geen wereldkampioen worden, maar we komen wel terug als kampioenen. Iedere speler gaat voor zichzelf een mooie uitdaging aan. Het wordt een topbelevenis voor spelers en speelsters, een onvergetelijke ervaring en een boost voor het leven. Daar zit de echte winst in.”

Na het podiummoment speelt de gehele selectie hun eerste wedstrijd. Er wordt meteen gestreden op het scherpst van de snede. En natuurlijk gelachen. In deze oranje shirtjes komt Cardiff toch al een stuk dichterbij. Dennis, speler van het herenteam, kijkt uit naar het avontuur. "Ik heb er echt superveel zin in! In het voetballen natuurlijk, maar ook gewoon in het samen zijn met de groep. Ik hoop veel leuke mensen te leren kennen daar en nieuwe vrienden te maken."

[Fotografie door LifeGoals en Leger des Heils.]